Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce - Chromatografia gazowa estrów metylowych kwasów tłuszczowych - Część 1: Przewodnik do nowoczesnej chromatografii gazowej estrów metylowych kwasów tłuszczowych PN-EN ISO 12966-1 / Polski Komitet Normalizacyjny.
-
- @
- pole kontrolne
- 20250115134655.0
-
- a
- Instytucja, która sporządziła opis (NP)
- CZĘST 010/RŁ
-
- b
- Język katalogowania
- pol
-
- e
- Zasady katalogowania
- rda
-
- c
- Instytucja, która sporządziła rekord (NP)
- CZĘST 010/RŁ
-
- a
- Język tekstu (P)
- polski
-
- h
- Język tekstu oryginalnego i/lub pośredniego (P)
- angielski
-
- k
- data najwcześniejsza powstania dzieła (NP)
- 2014
-
- c
- Rodzaj dokumentu
- Norma
-
- c
- Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności (NP)
- Polski Komitet Normalizacyjny.
-
- i
- Tekst wyświetlany na ekranie monitora (NP)
- Numer ujednolicony:
-
- a
- Tytuł (NP)
- PN-EN ISO 12966-1:2015-01
-
- a
- Tytuł (NP)
- PN-EN ISO 12966-1
-
- a
- Tytuł (NP)
- Chromatografia gazowa estrów metylowych kwasów tłuszczowych - Część 1: Przewodnik do nowoczesnej chromatografii gazowej estrów metylowych kwasów tłuszczowych
-
- a
- Tytuł (NP)
- Przewodnik do nowoczesnej chromatografii gazowej estrów metylowych kwasów tłuszczowych
-
- a
- Tytuł (NP)
- Animal and vegetable fats and oils - Gas chromatography of fatty acid methyl esters - Part 1: Guidelines on modern gas chromatography of fatty acid methyl estes (ISO 12966-1:2014)
-
- a
- Oznaczenie wydania (NP)
- [W druku na żądanie], Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie 2024-12-11.
-
- a
- Miejsce wydania (P)
- Warszawa :
-
- b
- Nazwa wydawcy (P)
- Polski Komitet Normalizacyjny,
-
- c
- Data wydania (P)
- 2024.
-
- a
- Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element (NP)
- Polska.
-
- b
- Nazwa jednostki podrzędnej (P)
- Polski Komitet Normalizacyjny.
-
- e
- Rodzaj współpracy
- Instytucja sprawcza
-
- e
- Rodzaj współpracy
- Wydawca
-
- 4
- Kod relacji
- pbl
-
- 9
- KHW
- 19400
-
- a
- Określenie formy książki i/lub objętość (NP)
- 11 stron ;
-
- c
- Format (NP)
- 30 cm.
-
- a
- Termin opisujący typ zawartości
- Tekst
-
- b
- Kod określający zawartość
- txt
-
- 2
- Źródło (terminu i kodu)
- rdacontent
-
- a
- Tryb odtwarzania
- Bez urządzenia pośredniczącego
-
- b
- Kod typu mediów
- n
-
- 2
- Źródło (terminu i kodu)
- rdamedia
-
- a
- Termin określający typ nośnika
- Wolumin
-
- b
- Kod typu nośnika
- nc
-
- 2
- Źródło (terminu i kodu)
- rdacarrier
-
- a
- postać fizyczna / rodzaj literacki / odmiana piśmiennictwa
- Publikacje urzędowe i akty prawne
-
- a
- Czas powstania dzieła
- 2001-
-
- 2
- Identyfikator wydania tablic
- UDC-102
-
- 9
- UKD
- 365
-
- a
- Symbol klasyfikacji
- 006.3/.8
-
- b
- Dopowiedzenie
- Normy.
-
- k
- Dopowiedzenie szczegółowe
- Normy jakości. Normy bezpieczeństwa
-
- 4
- UKD2
- 5367
-
- x
- Poddział wspólny
- (438)
-
- c
- Dopowiedzenie poddz. wspólnego
- (Polska).
-
- 2
- Identyfikator wydania tablic
- UDC-P058
-
- 9
- UKD
- 3855
-
- a
- Symbol klasyfikacji
- 665
-
- b
- Dopowiedzenie
- Oleje. Tłuszcze. Woski. Stearyna. Świece.
-
- 2
- Identyfikator wydania tablic
- UDC-P058
-
- 9
- UKD
- 3394
-
- a
- Symbol klasyfikacji
- 63
-
- b
- Dopowiedzenie
- Rolnictwo. Leśnictwo. Hodowla. Produkcja zwierzęca. Łowiectwo. Rybactwo.
-
- a
- Uwaga ogólna (NP)
- ICS 67.200.10.
-
- a
- Uwaga ogólna (NP)
- Norma Międzynarodowa EN ISO 12966-1:2014 Animal and vegetable fats and oils - Gas chromatography of fatty acid methyl esters - Part 1: Guidelines on modern gas chromatography of fatty acid methyl estes (ISO 12966-1:2014) ma status Polskiej Normy.
-
- a
- Uwaga ogólna (NP)
- Druk na podstawie wydania z 2021 roku.
-
- a
- Uwaga dot. bibliografii załącznikowej
- Bibliografia na stronach 10-11.
-
- a
- Uwaga dot. języka
- Tłumaczenie angielskiej wersji Normy Europejskiej EN ISO 12966-1:2014.
-
- a
- Pełny tekst uwagi
- Wprowadza EN ISO 12966-1:2014, IDT ; ISO 12966-1:2014, IDT ; Zastępuje PN-EN ISO 5508:1996 ; Zatwierdzona przez Prezesa PKN dnia 16 stycznia 2015 r.
-
- a
- Hasło przedmiotowe
- Chromatografia gazowa
-
- 9
- KHW
- 533108
-
- a
- Hasło przedmiotowe
- Estry
-
- 9
- KHW
- 533109
-
- a
- Hasło przedmiotowe
- Tłuszcze roślinne
-
- 9
- KHW
- 533103
-
- a
- Hasło przedmiotowe
- Tłuszcze zwierzęce
-
- 9
- KHW
- 533104
-
- a
- Hasło przedmiotowe
- Oleje roślinne.
-
- 9
- KHW
- 122304
-
- a
- Hasło przedmiotowe
- Normalizacja.
-
- 9
- KHW
- 121529
-
- 9
- KHW
- 533105
-
- a
- Hasło
- Normy
005 -DATA I CZAS OSTATNIEJ MODYFIKACJI [,] |
|
---|---|
040 -Instytucja sporządzająca opis [ , ] |
|
041 -Język dokumentu [1, ] |
|
046 -Czas powstania dzieła [ , ] |
|
942 -Rodzaj dokumentu [ , ] |
|
020 -Międzynarod. znormalizowany nr książki - ISBN [ , ] | |
245 -Strefa tytułu i oznaczenia odpowiedzialności [0,0] |
|
246 -Wariant tytułu [1, ] |
|
246 -Wariant tytułu [3,0] |
|
246 -Wariant tytułu [3,0] |
|
246 -Wariant tytułu [3,0] |
|
246 -Wariant tytułu [1,3] |
|
250 -Strefa wydania [ , ] |
|
260 -Strefa adresu wydawniczego [ , ] |
|
710 -Hasło dodatkowe - nazwa ciała zbiorowego [2, ] |
|
920 -ISBN [ , ] | |
300 -Strefa opisu fizycznego [ , ] |
|
336 -Typ zawartości [ , ] |
|
337 -Typ mediów [ , ] |
|
338 -Typ/rodzaj nośnika [ , ] |
|
380 -Forma dzieła [ , ] |
|
388 -Czas powstania – zakresy chronologiczne [1, ] |
|
080 -Uniwersalna Klasyfikacja Dziesiętna [ , ] |
|
080 -Uniwersalna Klasyfikacja Dziesiętna [ , ] |
|
080 -Uniwersalna Klasyfikacja Dziesiętna [ , ] |
|
500 -Uwaga ogólna [ , ] |
|
500 -Uwaga ogólna [ , ] |
|
500 -Uwaga ogólna [ , ] |
|
504 -Uwaga dot. bibliogr. załącznikowej [ , ] |
|
546 -Uwaga dot. języka [ , ] |
|
590 -Uwaga dot. normy [ , ] |
|
650 -Hasło przedmiotowe [ ,7] |
|
650 -Hasło przedmiotowe [ ,7] |
|
650 -Hasło przedmiotowe [ ,7] |
|
650 -Hasło przedmiotowe [ ,7] |
|
650 -Hasło przedmiotowe [ , ] |
|
650 -Hasło przedmiotowe [ , ] |
|
655 -Nazwa formy/rodzaju/gatunku [ ,7] |
|
Kierowanie | Status udost. | Data inwentaryzacji | Numer inwentarzowy |
---|---|---|---|
MCZ | 7 | 2024-12-13 | Mzs.217 |