KATALOG GŁÓWNY
Kontrast

Historia Irlandii : aspekty kulinarne /

Andrzej K. Kuropatnicki, Marzena Keating, Paweł Hamera.
Historia powszechna
Kraków : WN UKEN, 2024.
430, [1] strona ; 24 cm.
(Prace Monograficzne - Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie ISSN 2450-7865 ; nr 1218)
(Prace Monograficzne / Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie, 2450-7865 ; 1218)
1
no issues
Bibliografia, netografia na stronach 359-400. Indeksy.

978-83-68020-97-7 (oprawa miękka)
Kuropatnicki, Andrzej. Autor
Keating, Marzena. Autor
Hamera, Paweł. Autor
Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej (Kraków).
94(417)
392.8




Historia. Irlandia. Republika Irlandii.
Posiłki. Zwyczaje związane z przyrządzaniem potraw i piciem napojów. Kuchnia różnych narodów. Potrawy postne, wigilijne, wielkanocne itd. Kanibalizm. Ludożerstwo. Wegetarianizm religijny
(Republika Irlandii. Dublin).

 



do 801 p.n.e.
800-701 p.n.e.
700-601 p.n.e.
600-501 p.n.e.
500-401 p.n.e.
400-301 p.n.e.
300-201 p.n.e.
200-101 p.n.e.
100-1 p.n.e.
1-100
101-200
201-300
301-400
401-500
501-600
601-700
701-800
801-900
901-1000
1001-1100
1101-1200
1201-1300
1301-1400
1401-1500
1501-1600
1601-1700
1701-1800
1801-1900
1901-2000
2001-
Dziedzictwo kulinarne -- DBN
Kuchnia irlandzka -- DBN
Kultura stołu -- DBN
Odżywianie -- DBN
Zwyczaje żywieniowe -- DBN
Irlandia -- DBN
Monografia -- DBN
Etnologia i antropologia kulturowa
Historia

Rodzaj dokumentu:
Książka


Egzemplarz
miejsce status data zwrotu ostatnia akcja w systemie barcode akcje
Biblioteka Uniwersytecka - Czytelnia (BU.325392)
Syg.Historia powszechna
Historia powszechna :
Wolny dostęp 2000103253929 -
Rekord:
ISBN: