Oznaczenie zawartości wybranych składników mineralnych w próbkach produktów spożywczych metodą płomieniowej absorpcyjnej spektrometrii atomowej (FAAS) / Dorota Bajek ; Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie. Wydział Nauk Ścisłych, Przyrodniczych i Technicznych. Instytut Chemii.
Opis
Bajek, Dorota.
Oznaczenie zawartości wybranych składników mineralnych w próbkach produktów spożywczych metodą płomieniowej absorpcyjnej spektrometrii atomowej (FAAS) / Dorota Bajek ; Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie. Wydział Nauk Ścisłych, Przyrodniczych i Technicznych. Instytut Chemii.
Częstochowa, 2021.
117, [1] karta : ilustracje ; 31 cm + 1 dysk optyczny (CD-ROM).
Niepublikowana praca doktorska.
Praca doktorska. Wydruk z komputera.
Promotor: prof. dr hab. Cezary Kozłowski.
Minerały.
Żywność - zawartość minerałów.
Substancje odżywcze.
Spektroskopia absorpcji atomowej.
Spektroskopia płomieniowa.
BUrps.215