Oznaczenie zawartości wybranych składników mineralnych w próbkach produktów spożywczych metodą płomieniowej absorpcyjnej spektrometrii atomowej (FAAS) / Dorota Bajek ; Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie. Wydział Nauk Ścisłych, Przyrodniczych i Technicznych. Instytut Chemii.

Opis

Bajek, Dorota.

    Oznaczenie zawartości wybranych składników mineralnych w próbkach produktów spożywczych metodą płomieniowej absorpcyjnej spektrometrii atomowej (FAAS) / Dorota Bajek ; Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie. Wydział Nauk Ścisłych, Przyrodniczych i Technicznych. Instytut Chemii.
    Częstochowa, 2021. 117, [1] karta : ilustracje ; 31 cm + 1 dysk optyczny (CD-ROM).
   
Niepublikowana praca doktorska.    
Praca doktorska. Wydruk z komputera.    
Promotor: prof. dr hab. Cezary Kozłowski.


Minerały.
Żywność - zawartość minerałów.
Substancje odżywcze.
Spektroskopia absorpcji atomowej.
Spektroskopia płomieniowa.

   
BUrps.215