Bakterie fermentacyjne i drożdże / Janina Błażejewicz.

005 -DATA I CZAS OSTATNIEJ MODYFIKACJI [,]
    • @
    • pole kontrolne
    • 20200323014600.0
040 -Instytucja sporządzająca opis [ , ]
    • a
    • Instytucja, która sporządziła opis (NP)
    • NUKAT
    • c
    • Instytucja, która sporządziła rekord (NP)
    • OLSZT 003/HP
    • d
    • Instytucja, która zmodyfikowała rekord (P)
    • OLSZT 003/HP
942 -Rodzaj dokumentu [ , ]
    • c
    • Rodzaj dokumentu
    • Książka
100 -Hasło główne - nazwa osobowa [1, ]
    • a
    • Nazwa osobowa (NP)
    • Sawicka, Janina
    • d
    • Daty biograficzne (NP)
    • (1914-2000).
    • 9
    • KHW
    • 515167
245 -Strefa tytułu i oznaczenia odpowiedzialności [1,0]
    • a
    • Tytuł
    • Bakterie fermentacyjne i drożdże / Find
    • c
    • Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności (NP)
    • Janina Błażejewicz.
260 -Strefa adresu wydawniczego [ , ]
    • a
    • Miejsce wydania (P)
    • Łódź :
    • b
    • Nazwa wydawcy (P)
    • Spółdzielnia Wydawnicza "Czytelnik",
    • c
    • Data wydania (P)
    • 1948.
710 -Hasło dodatkowe - nazwa ciała zbiorowego [2, ]
    • 4
    • Kod relacji
    • pbl
    • 9
    • KHW
    • 52317
300 -Strefa opisu fizycznego [ , ]
    • a
    • Określenie formy książki i/lub objętość (NP)
    • 24 s. :
    • b
    • Oznaczenie ilustracji (NP)
    • il. ;
    • c
    • Format (NP)
    • 23 cm.
336 -Typ zawartości [ , ]
    • a
    • Termin opisujący typ zawartości
    • Tekst
    • b
    • Kod określający zawartość
    • txt
    • 2
    • Źródło (terminu i kodu)
    • rdacontent
337 -Typ mediów [ , ]
    • a
    • Tryb odtwarzania
    • Bez urządzenia pośredniczącego
    • b
    • Kod typu mediów
    • n
    • 2
    • Źródło (terminu i kodu)
    • rdamedia
338 -Typ/rodzaj nośnika [ , ]
    • a
    • Termin określający typ nośnika
    • Wolumin
    • b
    • Kod typu nośnika
    • nc
    • 2
    • Źródło (terminu i kodu)
    • rdacarrier
490 -Strefa serii i książki wielotomowej - forma nie do wyszukiwania [1, ]
    • a
    • Tytuł (P)
    • Wiedza Powszechna. Z Cyklu: Niższe Rośliny Pożyteczne, Użyteczne i Szkodliwe ;
    • v
    • Numeracja (P)
    • z. 4
830 -Hasło dodatkowe serii i opisu książki wielotomowej - tytuł ujednolicony/tytuł [ ,0]
    • a
    • Tytuł ujednolicony/tytuł (NP)
    • Wiedza Powszechna
    • v
    • Oznaczenie tomu (NP)
    • 253
    • 9
    • KHW
    • 18903
830 -Hasło dodatkowe serii i opisu książki wielotomowej - tytuł ujednolicony/tytuł [ ,0]
    • a
    • Tytuł ujednolicony/tytuł (NP)
    • Wiedza Powszechna.
    • p
    • Nazwa części/podserii/sekcji (P)
    • Z Cyklu: Niższe Rośliny Pożyteczne, Użyteczne i Szkodliwe
    • v
    • Oznaczenie tomu (NP)
    • z. 4
    • 9
    • KHW
    • 515168
080 -Uniwersalna Klasyfikacja Dziesiętna [ , ]
    • 2
    • Identyfikator wydania tablic
    • UDC-P058
    • 9
    • UKD
    • 2639
    • a
    • Symbol klasyfikacji
    • 604.4
    • b
    • Dopowiedzenie
    • Fermentacja.
500 -Uwaga ogólna [ , ]
    • a
    • Uwaga ogólna (NP)
    • Opis wg okł.
500 -Uwaga ogólna [ , ]
    • a
    • Uwaga ogólna (NP)
    • W serii gł. nr 253.
504 -Uwaga dot. bibliogr. załącznikowej [ , ]
    • a
    • Uwaga dot. bibliografii załącznikowej
    • Bibliogr. s. 24.
650 -Hasło przedmiotowe [ , ]
    • a
    • Hasło przedmiotowe
    • Bakterie
    • v
    • Określnik formalny
    • wydawnictwa popularne.
    • 9
    • KHW
    • 515199
650 -Hasło przedmiotowe [ , ]
    • a
    • Hasło przedmiotowe
    • Drożdże (czynnik fermentacyjny).
    • 9
    • KHW
    • 106434
Kierowanie Sygnatura (kod) z bazy źródłowej Numer inwentarzowy Status udost.
BUW10234BU.10234-1
BUW13482BU.13482-1