Sztuka fermentacji : praktyczne wskazówki z całego świata na temat procesu kiszenia i fermentacji warzyw, owoców, ziaren, mleka, fasoli, mięsa i innych produktów / Sandor Ellix Katz ; ze wstępem Michaela Pollana ; [przełożył: Bartłomiej Kotarski].
-
- @
- pole kontrolne
- 20241231110547.0
-
- a
- Instytucja, która sporządziła opis (NP)
- LUBL 58/MN
-
- c
- Instytucja, która sporządziła rekord (NP)
- LUBL 58/MN
-
- d
- Instytucja, która zmodyfikowała rekord (P)
- LUBL 58/MN
-
- d
- Instytucja, która zmodyfikowała rekord (P)
- SZCZ ZUT/MGs
-
- a
- Język tekstu (P)
- polski
-
- h
- Język tekstu oryginalnego i/lub pośredniego (P)
- angielski
-
- c
- Rodzaj dokumentu
- Książka
-
- a
- Nazwa osobowa (NP)
- Katz, Sandor Ellix
-
- d
- Daty biograficzne (NP)
- (1962- ).
-
- 9
- KHW
- 515175
-
- b
- Ciąg dalszy tytułu (NP)
- praktyczne wskazówki z całego świata na temat procesu kiszenia i fermentacji warzyw, owoców, ziaren, mleka, fasoli, mięsa i innych produktów /
-
- c
- Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności (NP)
- Sandor Ellix Katz ; ze wstępem Michaela Pollana ; [przełożył: Bartłomiej Kotarski].
-
- i
- Tekst wyświetlany na ekranie monitora (NP)
- Tyt. oryg.:
-
- a
- Tytuł (NP)
- Art of fermentation :
-
- b
- Ciąg dalszy tytułu (NP)
- an in-depth exploration of essential concepts and processes from around the world
-
- a
- Miejsce wydania (P)
- Białystok :
-
- b
- Nazwa wydawcy (P)
- Wydawnictwo Vivante,
-
- c
- Data wydania (P)
- 2016.
-
- a
- Nazwa osobowa
- Pollan, Michael
-
- d
- Daty biograficzne (NP)
- (1955- ).
-
- e
- Określenie rodzaju współpracy
- Wstęp
-
- 9
- KHW
- 515173
-
- a
- Nazwa osobowa
- Kotarski, Bartłomiej Marcin.
-
- e
- Określenie rodzaju współpracy
- Tł.
-
- 9
- KHW
- 515174
-
- a
- Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element (NP)
- Wydawnictwo Illuminatio, Łukasz Kierus.
-
- 4
- Kod relacji
- pbl
-
- 9
- KHW
- 78245
-
- a
- Określenie formy książki i/lub objętość (NP)
- 620 s., [32] s. tabl. :
-
- b
- Oznaczenie ilustracji (NP)
- il. kolor. ;
-
- c
- Format (NP)
- 25 cm.
-
- a
- Termin opisujący typ zawartości
- Tekst
-
- b
- Kod określający zawartość
- txt
-
- 2
- Źródło (terminu i kodu)
- rdacontent
-
- a
- Tryb odtwarzania
- Bez urządzenia pośredniczącego
-
- b
- Kod typu mediów
- n
-
- 2
- Źródło (terminu i kodu)
- rdamedia
-
- a
- Termin określający typ nośnika
- Wolumin
-
- b
- Kod typu nośnika
- nc
-
- 2
- Źródło (terminu i kodu)
- rdacarrier
-
- a
- Symbol klasyfikacji
- 604.4
-
- 9
- UKD
- 2639
-
- 2
- Identyfikator wydania tablic
- UDC-P058
-
- b
- Dopowiedzenie
- Fermentacja.
-
- a
- Symbol klasyfikacji
- 641.5
-
- 9
- UKD
- 3629
-
- 2
- Identyfikator wydania tablic
- UDC-P058
-
- b
- Dopowiedzenie
- Przyrządzanie potraw. Sztuka kulinarna. Kucharstwo.
-
- a
- Uwaga ogólna (NP)
- Tytuł oryginału: The art of fermentation : an in-depth exploration of essential concepts and processes from around the world.
-
- a
- Uwaga ogólna (NP)
- Zawiera słowniczek pojęć.
-
- a
- Uwaga dot. bibliografii załącznikowej
- Bibliogr. s. 571-575. Indeks.
-
- a
- Hasło przedmiotowe
- Fermentacja
-
- v
- Określnik formalny
- poradniki.
-
- 2
- Kod źródła hasła lub terminu
- kaba
-
- 9
- KHW
- 515205
-
- a
- Hasło przedmiotowe
- Żywność fermentowana
-
- v
- Określnik formalny
- poradniki.
-
- 2
- Kod źródła hasła lub terminu
- kaba
-
- 9
- KHW
- 515204
005 -DATA I CZAS OSTATNIEJ MODYFIKACJI [,] |
|
---|---|
040 -Instytucja sporządzająca opis [ , ] |
|
041 -Język dokumentu [1, ] |
|
942 -Rodzaj dokumentu [ , ] |
|
020 -Międzynarod. znormalizowany nr książki - ISBN [ , ] | |
100 -Hasło główne - nazwa osobowa [1, ] |
|
245 -Strefa tytułu i oznaczenia odpowiedzialności [1,0] |
|
246 -Wariant tytułu [1, ] |
|
260 -Strefa adresu wydawniczego [ , ] |
|
700 -Hasło dodatkowe - nazwa osobowa [1, ] |
|
700 -Hasło dodatkowe - nazwa osobowa [1, ] |
|
710 -Hasło dodatkowe - nazwa ciała zbiorowego [2, ] |
|
920 -ISBN [ , ] | |
300 -Strefa opisu fizycznego [ , ] |
|
336 -Typ zawartości [ , ] |
|
337 -Typ mediów [ , ] |
|
338 -Typ/rodzaj nośnika [ , ] |
|
080 -Uniwersalna Klasyfikacja Dziesiętna [ , ] |
|
080 -Uniwersalna Klasyfikacja Dziesiętna [ , ] |
|
500 -Uwaga ogólna [ , ] |
|
500 -Uwaga ogólna [ , ] |
|
504 -Uwaga dot. bibliogr. załącznikowej [ , ] |
|
650 -Hasło przedmiotowe [ ,7] |
|
650 -Hasło przedmiotowe [ ,7] |
|
Numer inwentarzowy | Kierowanie | Sygnatura (kod) z bazy źródłowej | Status udost. |
---|---|---|---|
BU.307946 | BUW | 307946 | -1 |