Chemia żywności : praca zbiorowa. 1, Główne składniki żywności / pod redakcją Zdzisława E. Sikorskiego i Hanny Staroszczyk.
-
- @
- pole kontrolne
- 20241127014800.0
-
- a
- Instytucja, która sporządziła opis (NP)
- KR 048/RW
-
- b
- Język katalogowania
- pol
-
- e
- Zasady katalogowania
- rda
-
- c
- Instytucja, która sporządziła rekord (NP)
- KR 048/RW
-
- d
- Instytucja, która zmodyfikowała rekord (P)
- KR 048/RW
-
- d
- Instytucja, która zmodyfikowała rekord (P)
- KAT U/JPs/d WR 037/EM
-
- c
- Rodzaj dokumentu
- Książka
-
- a
- Tytuł (NP)
- Główne składniki żywności
-
- a
- Oznaczenie wydania (NP)
- Wydanie I - dodruk 5.
-
- a
- Miejsce wydania (P)
- Warszawa :
-
- b
- Nazwa wydawcy (P)
- Wydawnictwo Naukowe PWN,
-
- c
- Data wydania (P)
- 2021.
-
- a
- Nazwa osobowa
- Sikorski, Zdzisław E.
-
- d
- Daty biograficzne (NP)
- (1930- ).
-
- e
- Określenie rodzaju współpracy
- Redaktor
-
- 9
- KHW
- 525031
-
- a
- Nazwa osobowa
- Staroszczyk, Hanna.
-
- e
- Określenie rodzaju współpracy
- Redaktor
-
- 9
- KHW
- 525032
-
- a
- Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element (NP)
- Wydawnictwo Naukowe PWN.
-
- e
- Rodzaj współpracy
- Wydawca
-
- 4
- Kod relacji
- pbl
-
- 9
- KHW
- 52648
-
- a
- Numer systemowy
- vtls005465007
-
- a
- Określenie formy książki i/lub objętość (NP)
- XII, [2], 458 stron :
-
- b
- Oznaczenie ilustracji (NP)
- ilustracje ;
-
- c
- Format (NP)
- 24 cm.
-
- a
- Termin opisujący typ zawartości
- Tekst
-
- b
- Kod określający zawartość
- txt
-
- 2
- Źródło (terminu i kodu)
- rdacontent
-
- a
- Tryb odtwarzania
- Bez urządzenia pośredniczącego
-
- b
- Kod typu mediów
- n
-
- 2
- Źródło (terminu i kodu)
- rdamedia
-
- a
- Termin określający typ nośnika
- Wolumin
-
- b
- Kod typu nośnika
- nc
-
- 2
- Źródło (terminu i kodu)
- rdacarrier
-
- 2
- Identyfikator wydania tablic
- UDC-P058
-
- 9
- UKD
- 3843
-
- a
- Symbol klasyfikacji
- 664.014
-
- b
- Dopowiedzenie
- Skład chemiczny żywności.
-
- 2
- Identyfikator wydania tablic
- UDC-P058
-
- 9
- UKD
- 2511
-
- a
- Symbol klasyfikacji
- 577.1
-
- b
- Dopowiedzenie
- Chemiczne podstawy życia. Biochemia.
-
- a
- Uwaga dot. bibliografii załącznikowej
- Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
-
- a
- Uwaga dot. przeznaczenia czytelniczego
- Dla studentów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych, politechnikach, uniwersytetach medycznych i uczelniach ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.
-
- a
- Hasło przedmiotowe
- Żywność
-
- x
- Określnik rzeczowy
- skład chemiczny
-
- v
- Określnik formalny
- podręczniki akademickie.
-
- 9
- KHW
- 525067
-
- a
- Hasło przedmiotowe
- Żywność
-
- 9
- KHW
- 533423
-
- a
- Hasło przedmiotowe
- Badanie żywności
-
- a
- Hasło przedmiotowe
- Dodatki do żywności
-
- a
- Hasło
- Podręczniki [Typ publikacji]
005 -DATA I CZAS OSTATNIEJ MODYFIKACJI [,] |
|
---|---|
040 -Instytucja sporządzająca opis [ , ] |
|
942 -Rodzaj dokumentu [ , ] |
|
020 -Międzynarod. znormalizowany nr książki - ISBN [ , ] | |
020 -Międzynarod. znormalizowany nr książki - ISBN [ , ] | |
245 -Strefa tytułu i oznaczenia odpowiedzialności [0,0] | |
246 -Wariant tytułu [3,0] |
|
250 -Strefa wydania [ , ] |
|
260 -Strefa adresu wydawniczego [ , ] |
|
700 -Hasło dodatkowe - nazwa osobowa [1, ] |
|
700 -Hasło dodatkowe - nazwa osobowa [1, ] |
|
710 -Hasło dodatkowe - nazwa ciała zbiorowego [2, ] |
|
920 -ISBN [ , ] | |
920 -ISBN [ , ] | |
998 -Inne dane NUKAT [ , ] |
|
300 -Strefa opisu fizycznego [ , ] |
|
336 -Typ zawartości [ , ] |
|
337 -Typ mediów [ , ] |
|
338 -Typ/rodzaj nośnika [ , ] |
|
080 -Uniwersalna Klasyfikacja Dziesiętna [ , ] |
|
080 -Uniwersalna Klasyfikacja Dziesiętna [ , ] |
|
504 -Uwaga dot. bibliogr. załącznikowej [ , ] |
|
521 -Uwaga dot. przeznaczenia czytelniczego [8, ] |
|
650 -Hasło przedmiotowe [ , ] |
|
650 -Hasło przedmiotowe [ ,2] |
|
650 -Hasło przedmiotowe [ ,2] |
|
650 -Hasło przedmiotowe [ ,2] |
|
655 -Nazwa formy/rodzaju/gatunku [ ,2] |
|
Numer inwentarzowy | Status udost. | Data inwentaryzacji | Kierowanie |
---|---|---|---|
M.11036 | -1 | 2023-11-16 | MW |