Organizacja żywienia i usług gastronomicznych : zasady żywienia : HGT.12 : podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Cz. 1 / Beata Przygoda, Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Sińska, Halina Turlejska.
-
- @
- pole kontrolne
- 20241009012200.0
-
- a
- Instytucja, która sporządziła opis (NP)
- CZEST 010/LKM
-
- b
- Język katalogowania
- pol
-
- e
- Zasady katalogowania
- rda
-
- c
- Instytucja, która sporządziła rekord (NP)
- CZEST 010/LKM
-
- d
- Instytucja, która zmodyfikowała rekord (P)
- CZEST 010/LKM
-
- k
- data najwcześniejsza powstania dzieła (NP)
- 2020
-
- c
- Rodzaj dokumentu
- Książka
-
- a
- Nazwa osobowa (NP)
- Przygoda, Beata.
-
- e
- Rodzaj współpracy
- Autor
-
- 9
- KHW
- 508031
-
- b
- Ciąg dalszy tytułu (NP)
- zasady żywienia : HGT.12 : podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych.
-
- n
- Oznaczenie części (P)
- Cz. 1 /
-
- c
- Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności (NP)
- Beata Przygoda, Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Sińska, Halina Turlejska.
-
- a
- Tytuł (NP)
- HGT.12 : podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych
-
- a
- Oznaczenie wydania (NP)
- Wydanie III (2023).
-
- a
- Miejsce wydania (P)
- Warszawa :
-
- b
- Nazwa wydawcy (P)
- WSiP,
-
- c
- Data wydania (P)
- 2023.
-
- a
- Nazwa osobowa
- Kunachowicz, Hanna.
-
- e
- Określenie rodzaju współpracy
- Autor
-
- 9
- KHW
- 29157
-
- a
- Nazwa osobowa
- Nadolna, Irena.
-
- e
- Określenie rodzaju współpracy
- Autor
-
- 9
- KHW
- 508030
-
- a
- Nazwa osobowa
- Sińska, Beata.
-
- e
- Określenie rodzaju współpracy
- Autor
-
- 9
- KHW
- 531474
-
- a
- Nazwa osobowa
- Turlejska, Halina.
-
- e
- Określenie rodzaju współpracy
- Autor
-
- 9
- KHW
- 531473
-
- a
- Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element (NP)
- Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne.
-
- e
- Rodzaj współpracy
- Wydawca
-
- 4
- Kod relacji
- pbl
-
- 9
- KHW
- 52547
-
- a
- Określenie formy książki i/lub objętość (NP)
- 415, [1] strona :
-
- b
- Oznaczenie ilustracji (NP)
- ilustracje kolorowe ;
-
- c
- Format (NP)
- 24 cm.
-
- a
- Termin opisujący typ zawartości
- Tekst
-
- b
- Kod określający zawartość
- txt
-
- 2
- Źródło (terminu i kodu)
- rdacontent
-
- a
- Tryb odtwarzania
- Bez urządzenia pośredniczącego
-
- b
- Kod typu mediów
- n
-
- 2
- Źródło (terminu i kodu)
- rdamedia
-
- a
- Termin określający typ nośnika
- Wolumin
-
- b
- Kod typu nośnika
- nc
-
- 2
- Źródło (terminu i kodu)
- rdacarrier
-
- a
- postać fizyczna / rodzaj literacki / odmiana piśmiennictwa
- Książki
-
- 2
- Źródło terminu
- dbn
-
- a
- postać fizyczna / rodzaj literacki / odmiana piśmiennictwa
- Publikacje dydaktyczne
-
- 2
- Źródło terminu
- dbn
-
- m
- Wyrażenie wprowadzające
- Poziom nauczania
-
- a
- Deskryptor przedmiotowy
- Technikum
-
- m
- Wyrażenie wprowadzające
- Poziom nauczania
-
- a
- Deskryptor przedmiotowy
- Szkoły branżowe II stopnia
-
- a
- Czas powstania dzieła
- 2001-
-
- 2
- Źródło (terminu i kodu)
- dbn
-
- 2
- Identyfikator wydania tablic
- UDC-P058
-
- 9
- UKD
- 3629
-
- a
- Symbol klasyfikacji
- 641.5
-
- b
- Dopowiedzenie
- Przyrządzanie potraw. Sztuka kulinarna. Kucharstwo.
-
- 2
- Identyfikator wydania tablic
- UDC-P058
-
- 9
- UKD
- 3621
-
- a
- Symbol klasyfikacji
- 64
-
- b
- Dopowiedzenie
- Gospodarstwo domowe. Gastronomia. Hotelarstwo.
-
- a
- Uwaga ogólna (NP)
- Na okładce i stronie tytułowej: reforma 2019.
-
- a
- Uwaga dot. bibliografii załącznikowej
- Bibliografia i akty prawne na stronach 392-396.
-
- a
- Hasło przedmiotowe
- Odżywianie
-
- 9
- KHW
- 122112
-
- a
- Hasło przedmiotowe
- Zdrowe odżywianie
-
- a
- Hasło
- Podręcznik
-
- 9
- KHW
- 533131
-
- a
- Deskryptor ujęciowy
- Medycyna i zdrowie
-
- a
- Deskryptor ujęciowy
- Edukacja i pedagogika
005 -DATA I CZAS OSTATNIEJ MODYFIKACJI [,] |
|
---|---|
040 -Instytucja sporządzająca opis [ , ] |
|
046 -Czas powstania dzieła [ , ] |
|
942 -Rodzaj dokumentu [ , ] |
|
020 -Międzynarod. znormalizowany nr książki - ISBN [ , ] | |
020 -Międzynarod. znormalizowany nr książki - ISBN [ , ] | |
100 -Hasło główne - nazwa osobowa [1, ] |
|
245 -Strefa tytułu i oznaczenia odpowiedzialności [1,0] |
|
246 -Wariant tytułu [3,0] |
|
250 -Strefa wydania [ , ] |
|
260 -Strefa adresu wydawniczego [ , ] |
|
700 -Hasło dodatkowe - nazwa osobowa [1, ] |
|
700 -Hasło dodatkowe - nazwa osobowa [1, ] |
|
700 -Hasło dodatkowe - nazwa osobowa [1, ] |
|
700 -Hasło dodatkowe - nazwa osobowa [1, ] |
|
710 -Hasło dodatkowe - nazwa ciała zbiorowego [2, ] |
|
920 -ISBN [ , ] | |
920 -ISBN [ , ] | |
300 -Strefa opisu fizycznego [ , ] |
|
336 -Typ zawartości [ , ] |
|
337 -Typ mediów [ , ] |
|
338 -Typ/rodzaj nośnika [ , ] |
|
380 -Forma dzieła [ , ] |
|
380 -Forma dzieła [ , ] |
|
385 -Grupa odbiorców [ , ] |
|
385 -Grupa odbiorców [ , ] |
|
388 -Czas powstania – zakresy chronologiczne [1, ] |
|
080 -Uniwersalna Klasyfikacja Dziesiętna [ , ] |
|
080 -Uniwersalna Klasyfikacja Dziesiętna [ , ] |
|
500 -Uwaga ogólna [ , ] |
|
504 -Uwaga dot. bibliogr. załącznikowej [ , ] |
|
650 -Hasło przedmiotowe [ ,9] |
|
650 -Hasło przedmiotowe [ ,9] |
|
655 -Nazwa formy/rodzaju/gatunku [ ,9] |
|
658 -Dziedzina i ujęcie [ ,9] |
|
658 -Dziedzina i ujęcie [ ,9] |
|
Kierowanie | Data inwentaryzacji | Status udost. | Numer inwentarzowy |
---|---|---|---|
MCZ | 2024-10-02 | 7 | M.11698 |
MW | 2024-10-02 | -1 | M.11697 |