|
|
Nr |
|
Kod kreskowy |
Nr inw. |
Tytuł |
Autor |
1 |
|
2000103078416 |
BU.307841 |
Algorytmy żywienia dzieci / |
Suskind, David L. |
2 |
|
2000102823093 |
BU.282309 |
Alkohol w Europie : raport z perspektywy zdrowia publicznego / |
Anderson, Peter |
3 |
|
2000102278909 |
BU.227890 |
Alkoholizm jest chorobą / |
Woronowicz, Bohdan Tadeusz. |
4 |
|
2000103046040 |
BU.304604 |
Analiza żywności : wybrane metody oznaczeń jakościowych i ilościowych składników żywności / |
|
5 |
|
2000103061784 |
BU.306178 |
Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka / |
Seweryn, Michał. |
6 |
|
2000103125356 |
BU.312535 |
Bezpieczeństwo i jakość żywności / |
Kowalczyk, Stanisław |
7 |
|
2000103082444 |
BU.308244 |
Bezpieczeństwo zdrowotne - ujęcie interdyscyplinarne : bezpieczeństwo żywności i w żywieniu - szanse i zagrożenia. [T.] 1 / |
|
8 |
|
2000103082451 |
BU.308245 |
Bezpieczeństwo zdrowotne - ujęcie interdyscyplinarne : bezpieczeństwo żywności i w żywieniu - szanse i zagrożenia. [T.] 2 / |
|
9 |
|
2000103045821 |
BU.304582 |
Bezpieczeństwo żywności i żywienia / |
|
10 |
|
2000102806034 |
BU.280603 |
Bromatologia : zarys nauki o żywności i żywieniu / |
Gertig, Henryk |
11 |
|
2000102776658 |
BU.277665 |
Chemia żywności : praca zbiorowa. T. 1, Składniki żywności / |
Cybulska, Emilia Barbara. |
12 |
|
2000102776665 |
BU.277666 |
Chemia żywności : praca zbiorowa. T. 2, Sacharydy, lipidy i białka / |
Drozdowski, Bronisław. |
13 |
|
2000102776672 |
BU.277667 |
Chemia żywności : praca zbiorowa. T. 3, Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności / |
Babicz-Zielińska, Ewa. |
14 |
|
2000103135140 |
BU.313514 |
Diagnostyka laboratoryjna w dietetyce / |
Ostrowska, Lucyna. |
15 |
|
2000103228477 |
BU.322847 |
Diagnostyka laboratoryjna w dietetyce / |
|
16 |
|
2000102973347 |
BU.297334 |
Dieta bez pszenicy : jak pozbyć się pszennego brzucha i być zdrowym / |
Davis, William |
17 |
|
2000102974337 |
BU.297433 |
Dieta wegetariańska prosta i zdrowa : praktyczny poradnik zdrowego żywienia / |
Nocuń, Tomasz. |
18 |
|
2000103134747 |
BU.313474 |
Dietetyka i żywienie kliniczne / |
|
19 |
|
2000103148317 |
BU.314831 |
Dietetyka kliniczna / |
|
20 |
|
2000103246914 |
BU.324691 |
Dietetyka kobiet i mężczyzn / |
|
21 |
|
2000103078751 |
BU.307875 |
Dietetyka praktyczna w ujęciu interdyscyplinarnym / |
|
22 |
|
2000103207472 |
BU.320747 |
Dietetyka w psychiatrii i neurologii / |
|
23 |
|
2000103237813 |
BU.323781 |
Dietetyka w zaburzeniach odżywiania u dzieci i młodzieży / |
Dutkiewicz, Agata |
24 |
|
2000103134754 |
BU.313475 |
Dietoterapia / |
Włodarek, Dariusz. |
25 |
|
2000103034900 |
BU.303490 |
Dietoterapia. 1 / |
Bawa Halilu, Saeed. |
26 |
|
2000103134990 |
BU.313499 |
Edukacja żywieniowa / |
Contento, Isobel R. |
27 |
|
2000102974351 |
BU.297435 |
Głodówka i dieta dla zdrowia : jak odzyskać i zachować zdrowie ? / |
Nocuń, Tomasz. |
28 |
|
2000103226398 |
BU.322639 |
Jak współcześnie (TY)jemy? : psychologiczne aspekty otyłości / |
Sekuła, Marzena. |
29 |
|
2000103206390 |
BU.320639 |
Jedzenie i inne rzeczy : antropologia zmiany w systemach żywnościowych / |
Kopczyńska, Ewa |
30 |
|
2000102973378 |
BU.297337 |
Jeść by żyć / |
Fuhrman, Joel. |
31 |
|
2000102606139 |
BU.260613 |
Kompendium wiedzy o żywności, żywieniu i zdrowiu : praca zbiorowa / |
Czapski, Janusz |
32 |
|
2000103045869 |
BU.304586 |
Lecznicza żywność / |
Pamplona-Roger, Jorge D. |
33 |
|
2000103046057 |
BU.304605 |
Leksykon nauki o żywności i żywieniu człowieka oraz polsko-angielski słownik terminów / |
|
34 |
|
2000103154974 |
BU.315497 |
Medycyna stylu życia / |
|
35 |
|
2000103078430 |
BU.307843 |
Metabolizm i żywienie / |
Lim, Ming Yeong. |
36 |
|
2000102507436 |
BU.250743 |
Normy żywienia człowieka : fizjologiczne podstawy / |
Bułhak-Jachymczyk, Barbara. |
37 |
|
2000103195229 |
BU.319522 |
Nowe trendy w dietetyce / |
|
38 |
|
2000102934935 |
BU.293493 |
Nowoczesne zasady odżywiania : przełomowe badanie wpływu żywienia na zdrowie / |
Campbell, T. Colin |
39 |
|
2000103198992 |
BU.319899 |
Nutrigenomika / |
Chmurzyńska, Agata. |
40 |
|
2000102979073 |
BU.297907 |
Oblicza otyłości : interdyscyplinarne ujęcie / |
|
41 |
|
2000103034979 |
BU.303497 |
Podstawy dietetyki / |
|
42 |
|
2000102371433 |
BU.237143 |
Podstawy fizjologii żywienia człowieka / |
Keller, Janusz Stanisław. |
43 |
|
2000103046033 |
BU.304603 |
Podstawy nauki o żywieniu człowieka : przewodnik do ćwiczeń / |
|
44 |
|
2000103135379 |
BU.313537 |
Podstawy żywienia człowieka z zadaniami / |
Gajda, Robert |
45 |
|
2000103046064 |
BU.304606 |
Podstawy żywienia klinicznego : edycja czwarta / |
Allison, Somin P. |
46 |
|
2000102963638 |
BU.296363 |
Praktyczny podręcznik dietetyki / |
Białkowska, Magdalena. |
47 |
|
2000103168247 |
BU.316824 |
Psychodietetyka / |
|
48 |
|
2000102384051 |
BU.238405 |
Substancje obce w żywności : żywność bezpieczna / |
Sobczyk, Wiktoria |
49 |
|
2000103034702 |
BU.303470 |
Superżywność : jedzenie i medycyna przyszłości / |
Volfe, David |
50 |
|
2000103169503 |
BU.316950 |
Szkodliwe substancje w żywności : pochodzenie, działanie, zagrożenia życia / |
|
51 |
|
2000103177720 |
BU.317772 |
Trzy kroki do zdrowia / |
Fuhrman, Joel |
52 |
|
2000103045807 |
BU.304580 |
Woda w żywieniu i jej źródła / |
|
53 |
|
2000103177744 |
BU.317774 |
Wylecz choroby serca : rewolucyjny program żywieniowy zapobiegający schorzeniom układu krążenia i cofający ich skutki / |
Fuhrman, Joel |
54 |
|
2000103178109 |
BU.317810 |
Zaburzenia odżywiania / |
Brytek-Matera, Anna. |
55 |
|
2000103045883 |
BU.304588 |
Zarządzanie jakością żywności : systemy, koncepcje, instrumenty / |
Wiśniewska, Małgorzata |
56 |
|
2000103177768 |
BU.317776 |
Zbrodnie fast foodów : jak wyjść z pułapki przetworzonej żywności / |
Fuhrman, Joel |
57 |
|
2000103045913 |
BU.304591 |
Żywienie : atlas i podręcznik / |
Biesalski, Hans Konrad |
58 |
|
2000103230326 |
BU.323032 |
Żywienie osób starszych / |
|
59 |
|
2000103168285 |
BU.316828 |
Żywienie w chorobach nowotworowych / |
Szawłowski, Andrzej Wiktor |
60 |
|
2000103237219 |
BU.323721 |
Żywienie w chorobach skóry / |
|
61 |
|
2000103215811 |
BU.321581 |
Żywienie, leczenie i suplementacja w insulinooporności / |
Obrzut, Magdalena. |
62 |
|
2000102953448 |
BU.295344 |
Żywienie, żywność a zdrowie / |
Biernat, Jadwiga |
63 |
|
2000102646357 |
BU.264635 |
Żywność a zdrowie i prawo / |
Duda, Grażyna. |
64 |
|
2000103045814 |
BU.304581 |
Żywność prozdrowotna : składniki i technologia / |
|
65 |
|
2000103090302 |
BU.309030 |
Żywność twój cudowny lek czyli Co jeść, a czego nie jeść w ponad 100 schorzeniach i jak próbować im zapobiegać stosując odpowiednia dietę / |
Carper, Jean. |
|
|
Nr |
|
Kod kreskowy |
Nr inw. |
Tytuł |
Autor |
66 |
|
2000103249151 |
BU.324915 |
Dieta ketogenna w praktyce medycznej / |
Gudej-Rosa, Sylwia. |
67 |
|
2000103249090 |
BU.324909 |
Dieta w niealkoholowej stłuszczeniowej chorobie wątroby / |
Wiśniewska, Klaudia |
68 |
|
2000103249175 |
BU.324917 |
Dietoterapia w zespole chronicznego zmęczenia / |
Jurek, Joanna Michalina. |
69 |
|
2000103250195 |
BU.325019 |
Żywienie i leczenie żywieniowe dzieci i młodzieży / |
|
70 |
|
2000103249113 |
BU.324911 |
Żywienie w nieswoistych chorobach zapalnych jelit / |
|